Lees hier ons verhaal.

Twee vrienden die elkaar al kennen vanaf de peuterspeelzaal (1988), opgegroeid in Heerhugowaard ’t Kruis en samen al een heleboel dingen hebben meegemaakt. Sociaal en altijd voor elkaar en een ander klaar staan. Dat zijn Koen Beemsterboer en William Mosch en zij willen nu klaar staan voor de bijen, de natuur en de mensheid.

De passie voor bijen begon bij Koen en William in de winter van 2018. Op een avond met een biertje zaten zij eens te praten over wat goed ging en wat er beter zou kunnen in de wereld. In dit gesprek kwam er vooral bij William naar voren dat hij op dit moment weinig voor andere deed en dit graag weer zou willen doen. Geen geld meer geven aan een collectant bij de deur of een petitie tekenen over studiegeld. Nee, het moest groter aangepakt worden. Via diverse media hadden zij te horen gekregen dat het slecht gaat met de bij, dat deze bijen belangrijk zijn en dat er te weinig imkers zijn. Na wat research was het al snel duidelijk: Koen en William zouden imker gaan worden!

Zij schreven zich direct in bij Imkerschool te Oterleek en volgde in 2019 een imker traineeship die zij afsloten met een diploma en twee bijenvolken. Tijdens dit traineeship kwamen er al snel ideeën hoe zij andere mensen konden betrekken bij het houden of ondersteunen van bijen. Zodoende zijn zij met het initiatief gekomen van het adopteren van bijen om zo een prettige leefomgeving te creëren voor de bijen. Want deze bijen dragen direct zorg voor onze natuur!

3 + 2 =

Wie: Imkerij Mobees, Heerhugowaard

Waar: Heerhugowaard

Nummer: 0643215279

Mail: info@mobees.nl

KVK: 77810228